Het gaat goed 

Zaterdagavond.

Hieronder een (flits) foto van zaterdagavond. De jongen zijn nu 5 dagen uit het ei. Wat een verschil! Je ziet de aanzet van oogleden en slagpennen. Mag ook wel, over ruim twee weken moet het allemaal af zijn.

Zaterdagmiddag.

Het is zo'n gewriemel, we kunnen de jonkies niet tellen. Het zijn er zeker nog 11 . Moeder sleurt soms hardhandig een jonkie onder uit het nest. Ze hebben meer "haar" en grotere ogen als 4 dagen geleden.

De ouders maken nu lange dagen. De hele tijd vliegen ze af en aan en voeden de jongen. Zodra ze in het nest in vliegen gaan alle bekkies open. Als de moeder in de nestkast is en vader komt bnnen met een rupsje dan krijgt moeder de rups om aan de kinderen te voeren.

Foto's van de jonkies met de open bekkies is moeiijk, want er is te weinig licht: ik heb sluitertijden van 1 seconde tot 1/4 seconde, en dat is veel te lang. Als de ouders in de nestkast komen beweegt alles...

Hieronder een flitsfoto, (vandaar de wat gelige kleur) met een open bekkie. De foto is van vrijdag, 4 dagen uit het ei dus.

last update: 20 mei 2006, index terug verder